Poznańska Księgarnia Akademicka


przemysł spożywczy
Pokazano od 1 do 10 z 14
Sortuj według: Nazwy  /  Ceny  /  Autora
ĆWICZENIA LABORATORYJNE Z ANALIZY ŻYWNOŚCI

ĆWICZENIA LABORATORYJNE Z ANALIZY ŻYWNOŚCI

ISBN: 978-83-231-2940-0
Autor: SZŁYK E.
Wydawca: wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Mikołaja Kopernika
Rok wydania: 2013
Liczba stron: 178

Cena: 24.00 zł
Książka dostępna również w naszej księgarni w Poznaniu, ul. Piotrowo 3.

Skrypt przeznaczony jest dla studentów stacjonarnych i zaocznych uniwersyteckich, rolniczych oraz przyrodniczych studiów chemicznych o specjalności chemia i analiza żywności...

GMO W ŚWIETLE NAJNOWSZYCH BADAŃ

GMO W ŚWIETLE NAJNOWSZYCH BADAŃ

ISBN: 978-83-7583-373-7
Autor: NIEMIROWICZ-SZCZYTT
Wydawca: Wydawnictwo SGGW
Rok wydania: 2012
Liczba stron: 231

Cena: 35.00 zł
Książka dostępna również w naszej księgarni w Poznaniu, ul. Piotrowo 3.

Genetycznie modyfikowane organizmy budzą kontrowersje. W większości przypadków wynikają one z braku wiedzy o tym, jak powstają i czym się charakteryzują te organizmy. Celem autorów książki pt. "GMO w świetle najnowszych badań" było przybliżenie wiedzy na temat metod otrzymywania wprowadzanych cech/genów, oddziaływania na środowisko rolnicze, regulacji prawnych i odbioru społecznego, kontroli, a także nieporozumień związanych z badaniem genetycznie modyfikowanych mikroorganizmów, roślin i zwierząt. Autorzy publikacji są specjalistami z zakresu problematyki GMO...

JAKOŚĆ I BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI KSZTAŁTOWANIE JAKOŚCI...

JAKOŚĆ I BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI KSZTAŁTOWANIE JAKOŚCI...

ISBN: 978-83-7583-279-2
Autor: NOWAK D.
Wydawca: Wydawnictwo SGGW
Rok wydania: 2011
Liczba stron: 196

Cena: 30.00 zł
Książka dostępna również w naszej księgarni w Poznaniu, ul. Piotrowo 3.

Na przestrzeni ostatnich lat nastąpiły ogromne zmiany na rynku żywnościowym. Współcześnie żywność postrzegania jest nie tylko jako element zaspokojenia głodu i potrzeb energetycznych ustroju, ale również jako źródło substancji o działaniu fizjologicznym. Dynamicznie rozwija się rynek żywności funkcjonalnej oraz suplementów diety. Powstają i rozwijają się nowe, dotychczas niestosowane metody produkcji żywności...

MIĘSO I PRZETWORY DROBIOWE

Autor: GRABOWSKI T.

Cena: 10.00 zł
Książka dostępna również w naszej księgarni w Poznaniu, ul. Piotrowo 3.

Brak dodatkowego opisu tej pozycji.

OGÓLNA TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI

ISBN: 978-83-7583-480-2
Autor: DŁUŻEWSKA E.

Cena: 30.00 zł
Książka dostępna również w naszej księgarni w Poznaniu, ul. Piotrowo 3.

Brak dodatkowego opisu tej pozycji.

OPAKOWANIA DO ŻYWNOŚCI PRZEWODNIK DO ĆWICZEŃ LABORATORYJNYCH

OPAKOWANIA DO ŻYWNOŚCI PRZEWODNIK DO ĆWICZEŃ LABORATORYJNYCH

ISBN: 978-83-7365-310-8
Autor: MICHALSKA-POŻOGA I.
Wydawca: Politechnika Koszalińska
Rok wydania: 2013
Liczba stron: 158

Cena: 32.80 zł
Książka dostępna również w naszej księgarni w Poznaniu, ul. Piotrowo 3.

W obecnej chwili większość produktów spożywczych znajdujących się w obrocie handlowym wymaga odpowiedniego opakowania. Nowoczesne opakowanie nie tylko chroni produkt przed zabrudzeniem i zepsuciem, ale informuje nabywcę o stanie/jakości produktu jeszcze w sklepie, przed dokonaniem zakupu oraz w domu, przed otwarciem opakowania. Według definicji H. Bristona opakowanie chroni to co sprzedaje i sprzedaje co zabezpiecza. Definicja ta oddaje złożoność zadań spełnianych przez opakowania...

SŁOWNIK TERMINOLOGICZNY BIOTECHNOLOGII ŻYWNOŚCI I ROLNICTWA

SŁOWNIK TERMINOLOGICZNY BIOTECHNOLOGII ŻYWNOŚCI I ROLNICTWA

Autor: .
Wydawca: SGGW
Rok wydania: 2010
Liczba stron: 360

Cena: 40.00 zł
Książka dostępna również w naszej księgarni w Poznaniu, ul. Piotrowo 3.

„Słownik terminologiczny biotechnologii żywności i rolnictwa” stanowi polską wersję „Glossary of Biotechnology for Food and Agriculture” wydanego przez FAO w 2001 roku, a następnie dwukrotnie poprawianego i uaktualnianego w 2003 i 2007 roku. Słownik ten został przetłumaczony na kilka języków. Odniósł sukces wydawniczy w wielu krajach. Jest stale udoskonalany, gdyż terminologia biotechnologiczna ulega dynamicznym zmianom.

TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA

TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA

ISBN: 978-83-7583-665-3
Autor: CZARNIECKA-SKUBINA E
Wydawca: SGGW
Rok wydania: 2016
Liczba stron: 720

Cena: 90.00 zł
Książka dostępna również w naszej księgarni w Poznaniu, ul. Piotrowo 3.

Technologia gastronomiczna
Czarniecka-Skubina Ewa (red.)

TOKSYKOLOGIA ŻYWNOŚCI PRZEWODNIK DO ĆWICZEŃ

ISBN: 978-83-7583-228-0
Autor: BRZOZOWSKA A.

Cena: 30.00 zł
Książka dostępna również w naszej księgarni w Poznaniu, ul. Piotrowo 3.

Brak dodatkowego opisu tej pozycji.

USZCZELNIENIA W PRZEMYŚLE SPOŻYWCZY M. EKSPLOATACJA USZCZELNIEŃ CZOŁO.

USZCZELNIENIA W PRZEMYŚLE SPOŻYWCZY M. EKSPLOATACJA USZCZELNIEŃ CZOŁO.

ISBN: 978-83-7775-173-2
Autor: REWOLIŃSKA A.
Wydawca: Wydawnictwo Politechniki Poznańskiej
Rok wydania: 2013
Liczba stron: 152

Cena: 49.50 zł
Książka dostępna również w naszej księgarni w Poznaniu, ul. Piotrowo 3.

USZCZELNIENIA W PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM. EKSPLOATACJA USZCZELNIEŃ CZOŁOWYCH

SPIS TREŚCI

«  |  1  |  2  |  »
Idź do strony
(wpisz numer strony od 1 do 2)
Zaloguj się do sklepu
E-mail:
Hasło:
 

Nie masz jeszcze konta?
Możesz je założyć tutaj.

Zapomniałeś hasła? Kliknij tutaj.

Wartość koszyka:
0 zł



Newsletter
E-mail:
Zapisz Wypisz
Biblioteka Logistyka
Nowości
Tania książka