W tomie 1 omówiono:
– zakres i rolę chemii żywności
– budowę i podstawowy skład surowców oraz produktów żywnościowych
– funkcję wody, składników mineralnych, sacharydów, tłuszczów, białka, niebiałkowych związków azotowych i witamin w produktach żywnościowych
– naturalne barwniki surowców
– substancje wpływające na smak i zapach żywności
CHEMIA ŻYWNOŚCI T.1 GŁÓWNE SKŁADNIKI ŻYWNOŚCI Chemia i fizyka
SIKORSKI Z.
.
75.00zł 59.90zł
Na stanie
Autor | |
---|---|
ISBN | 978-83-7926-242-7 |
Liczba stron | |
Rok wydania | |
Wydawca |
Napisz pierwszą opinię o „CHEMIA ŻYWNOŚCI T.1 GŁÓWNE SKŁADNIKI ŻYWNOŚCI” Anuluj pisanie odpowiedzi
Podobne produkty
- Promocja!
- Promocja!
Szukaj
Wybrane
Kategorie
- Albumy (76)
- Architektura i urbanistyka (241)
- Automatyka i robotyka (48)
- Beletrystyka (12)
- Bez kategorii (4)
- Bezpieczeństwo (2)
- Bhp i ergonomia (61)
- Budowa i eksploat.maszyn (210)
- Budownictwo (367)
- Chemia i fizyka (53)
- Dom i ogród (1)
- Ekonomia (26)
- Elektronika i elektrotechnika (306)
- Finanse i rachunkowość (33)
- Hobby (3)
- Informatyka (896)
- Inne (345)
- Inżynieria biomedyczna (32)
- Inżynieria materiałowa (58)
- Języki obce (50)
- Kalkulatory (3)
- Literatura popularno-naukowa (52)
- Logistyka i transport (122)
- Lotnictwo (27)
- Marketing (46)
- Matematyka i statystyka (134)
- Mechanika (221)
- Miernictwo (13)
- Nauki humanistyczne (58)
- Nowości (152)
- Ochrona i inżynieria środowiska (154)
- Prawo (12)
- Przemysł spożywczy (8)
- Tania książka (87)
- Zarządzanie (262)
Recenzje
Na razie nie ma opinii o produkcie.