USZCZELNIENIA W PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM. EKSPLOATACJA USZCZELNIEŃ CZOŁOWYCH
SPIS TREŚCI
1. Wprowadzenie
1.1. Zarys zagadnienia
1.2. Podstawowe pojęcia
1.3. Szczelność obiektów technicznych
1.4. Technika uszczelniania obiektów technicznych
2. Uszczelnienia czołowe
2.1. Charakterystyka i klasyfikacja
2.2. Warunki pracy
2.3. Materiały
3. Eksploatacja uszczelnień czołowych
3.1. Dobór uszczelnień
3.2. Montaż
3.3. Uszkadzalność uszczelnień czołowych zainstalowanych w pompach
3.4. Rodzaje uszkodzeń
3.5. Ocena stanu uszczelnień czołowych podczas ich użytkowania
3.6. Naprawa
4. Uszczelnienia w przemyśle spożywczym
4.1. Specyfika pracy uszczelnień i przykłady zastosowań
4.2. Wymagania higieniczno-sanitarne
4.2.1. Normy i przepisy
4.2.2. Materiały
4.2.3. Konstrukcja
4.3. Uszkodzenia eksploatacyjne uszczelnień stosowanych w browarze
4.3.1. Warunki pracy w liniach rozlewniczych piwa
4.3.2. Analiza uszkodzeń
4.3.3. Klasyfikacja uszkodzeń
5. Analiza niezawodności uszczelnienia czołowego
5.1. Struktura niezawodnościowa
5.2. Analiza przyczyn uszkodzeń uszczelnień czołowych metodą FTA
5.2.1. Charakterystyka metody FTA
5.2.2. Analiza drzewa niezdatności uszczelnienia czołowego pompy wirowej
6. Kierunki rozwoju uszczelnień czołowych
Załącznik. Wytyczne budowy drzewa błędów
Literatura
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.