SPIS TREŚCI
WPROWADZENIE
1. KONCEPCJE ZARZĄDZANIA SYTUACJĄ KRYZYSOWĄ
W PRZEDSIĘBIORSTWIE
1.1.
Istota kryzysu oraz sytuacji kryzysowej w przedsiębiorstwie
1.2.
Tradycyjne i współczesne koncepcje zarządzania sytuacją kryzysową
1.3.
Kryzys w fazowych modelach wzrostu przedsiębiorstw
1.4.
Parametry zmienne sytuacji kryzysowej
1.4.1.
Typy sytuacji kryzysowych
1.4.2.
Etapy rozwoju sytuacji kryzysowych
1.4.3.
Zmienne parametry systemowe w kontekście zarządzania sytuacją
kryzysową
1.4.4.
Uczestnicy sytuacji kryzysowych
2. SPECYFIKA ZARZĄDZANIA SYTUACJĄ KRYZYSOWĄ W MAŁYCH
I ŚREDNICH PRZEDSIĘBIORSTWACH
2.1.
Zarządzanie sytuacją kryzysową w przedsiębiorstwach różnej
wielkości
2.2.
Przyczyny powstawania i charakterystyka sytuacji kryzysowych
w małych i średnich przedsiębiorstwach
2.3.
Przetrwanie małych i średnich przedsiębiorstw
2.4.
Sytuacje kryzysowe w małych i średnich przedsiębiorstwach w świetle
badań własnych
2.4.1.
Opis metody badawczej
2.4.2.
Charakterystyka badanych przedsiębiorstw
2.4.3.
Sytuacja kryzysowa w świetle badań własnych
3. METODY I NARZĘDZIA ZARZĄDZANIA SYTUACJĄ KRYZYSOWĄ
W MAŁYCH I ŚREDNICH PRZEDSIĘBIORSTWACH
3.1.
Zarządzanie w poszczególnych etapach sytuacji kryzysowej
3.2.
Przygotowanie oraz zapobieganie w zarządzaniu sytuacją kryzysową
3.2.1.
System wczesnego ostrzegania w zarządzaniu sytuacją kryzysową
3.2.2.
Planowanie w zarządzaniu sytuacją kryzysową
3.3.
Kryzys w zarządzaniu sytuacją kryzysową
3.4.
Model „uczenia się” w zarządzaniu sytuacją kryzysową
3.5.
Błędy w zarządzaniu sytuacją kryzysową
3.6.
Zarządzanie sytuacją kryzysową w świetle badań empirycznych
3.6.1.
Przygotowanie badanych przedsiębiorstw
3.6.2.
Działania naprawcze
4. STAN ZARZĄDZANIA SYTUACJĄ KRYZYSOWĄ W MAŁYCH I ŚREDNICH PRZEDSIĘBIORSTWACH. DIAGNOZA I PROCEDURY
4.1.
Świadomość potrzeby dysponowania poszczególnymi komponentami
zarządzania sytuacją kryzysową w opinii przedsiębiorców
4.2.
Opracowanie procedury zarządzania sytuacją kryzysową
w małych i średnich przedsiębiorstwach
ZAKOŃCZENIE
BIBLIOGRAFIA
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.