W monografii przedstawiono wybrane zagadnienia dotyczące badań właściwości spektroskopowych ciał stałych i ciekłych kryształów, zarówno w zakresie podstaw teoretycznych jak i opisu metod doświadczalnych wykorzystywanych w tych badaniach. Omówiono ramanowskie rozpraszanie światła, badanie właściwości sprężystych i elastooptycznych ciał stałych metodą brillounowskiego rozpraszania światła, luminescencję ciał stałych, wykorzystanie metod spektroskopii optycznej do badania uporządkowania molekularnego w jednoosiowych fazach ciekłokrystalicznych, spektroskopię tunelową oraz skaningową mikroskopię tunelową.
SPEKTROSKOPIA CIAŁA STAŁEGO WYD.II DROZDOWSKI M. Chemia i fizyka, Tania książka
DROZDOWSKI
W monografii przedstawiono wybrane zagadnienia dotyczące badań właściwości spektroskopowych ciał stałych i ciekłych kryształów, zarówno w zakresie podstaw teoretycznych jak i opisu metod doświadczalnych wykorzystywanych w tych badaniach…
10.50zł 2.50zł
Na stanie
Autor | |
---|---|
Liczba stron | |
Rok wydania | |
Wydawca |
Napisz pierwszą opinię o „SPEKTROSKOPIA CIAŁA STAŁEGO WYD.II DROZDOWSKI M.” Anuluj pisanie odpowiedzi
Podobne produkty
- Promocja!
Szukaj
Wybrane
Kategorie
- Albumy (76)
- Architektura i urbanistyka (247)
- Automatyka i robotyka (46)
- Beletrystyka (12)
- Bez kategorii (4)
- Bezpieczeństwo (4)
- Bhp i ergonomia (61)
- Budowa i eksploat.maszyn (203)
- Budownictwo (335)
- Chemia i fizyka (50)
- Dom i ogród (1)
- Ekonomia (25)
- Elektronika i elektrotechnika (306)
- Finanse i rachunkowość (33)
- Hobby (3)
- Informatyka (897)
- Inne (346)
- Inżynieria biomedyczna (31)
- Inżynieria materiałowa (53)
- Języki obce (50)
- Kalkulatory (2)
- Literatura popularno-naukowa (55)
- Logistyka i transport (120)
- Lotnictwo (30)
- Marketing (47)
- Matematyka i statystyka (135)
- Mechanika (211)
- Miernictwo (15)
- Nauki humanistyczne (56)
- Nowości (129)
- Ochrona i inżynieria środowiska (157)
- Prawo (11)
- Przemysł spożywczy (8)
- Sztuka (1)
- Tania książka (85)
- Zarządzanie (261)
Recenzje
Na razie nie ma opinii o produkcie.